Mlađi pioniri 2001/2002

Mlađi pioniri 2001/2002

ponedjeljak, 2. rujna 2013.

Turnir Tekstilac

Ako pričamo o turniru na Tekstilcu u kontekstu natjecanja nemamo se čim pohvaliti, jer smo na kraju zauzeli 6. mjesto.
Ali ono što nas može veseliti je buđenje ekipe nakon katastrofalnog prvog kola na Kajzi. Nije bilo nervoze, trener je konačno bio u poziciji sastaviti najbolju ekipu jer su se svi vratili sa mora i prvi puta ove sezone smo bili kompletni. Uz to igrali smo sa ponajboljim ekipama Hrvatske u 2001 godištu i pokazali dosta toga.
Protiv Rijeke smo igrali junački, bili bolja ekipa na terenu, stvorili više šansi od protivnika.Poveli smo 1:0 iz sjajne akcije i prebačene strane Bakarić se našao sam pred golom i zabio.Nakon toga fizički moćnija Rijeka okrenula je prvo na 1:1 i na samom kraju smo primili gol radi manjka snage i nekoliko zamjena koje je trener izveo.Gledano statistički, RIjeka je faktički dvaput puknula po golu i zabila 2 gola a mi smo imali igru, stvarali šanse ali promašivali.
Nakon tog smo igrali sa domaćinom Tekstilcem koji me je ugodno iznenadio igrom i kvalitetom ekipe, ali naši dečki nažalost nisu bili ni upola kao protiv RIjeke i tek pred kraj smo uspjeli zabiti, no Teksta je izjednačila 20 sekundi prije kraja iz slobodnjaka sa 25 metara i prošla našem golmanu kroz ruke.
Drugi dan je donio još dvije tekme, prva je bila protiv Zagreba gdje smo također bili bolja ekipa i stvorili više šansi no ne iskoristivši svoje prilike izazvali smo sportsku sreću i također primili gol u zadnjim minutama tekme.
Nakon te utakmice igrali smo utješnu razigravanje sa Sesvetema.DOduše i mi i Sesvete smo startlai bez najboljih koji su ušli tek drugo poluvreme, no izgubili smo uvjerljivo sa 4:0, ispuhani od utakmice sa Zagrebom i fizički a ponajviše u glavama.
I uz sve dobro što smo vidjeli na ovom turniru a to je da su opet svi mogli vidjeti da nismo zaboravili igrati nogomet i da je to još uvijek jedna sjajna generacija.
Ali moramo još naravno puno raditi uigrati nove igrače, i ponajviše poraditi na tom psihičkom momentu koji smo doživljavali puno puta prošle sezone kad smo igrali sa starijima i gubili tekme na snagu protivnika.Nije lako niti senioru preboliti da cijelu tekmu da sve od sebe, nadigra protivnika i na kraju izgubi, a pogotovo za djetetu.
Ali sve što nas ne ubije čini nas jačima i vjerujemo u ponovno dizanje ekipe i prezentaciju igre kao što je to bilo protiv Zagreba i RIjeke a što prije zaboraviti utakmice i pristup kao protiv Lokosa.
Kad nema nervoze na klupi onda su i dečki slobodniji i to je definitivno formula za dalje.

U subotu nas drugo kolo očekuje tekma u Gajnicama protiv HAŠKa II, što je definitivno prilika za dići samopouzdanje uz dužno poštovanje prema HAŠKu.
Vidimo se u 9 u Gajnicama

Ajmo Zeleniiiiii

1 komentar:

  1. Kaj nam je Lokomotiva dala drugu šansu???(vidi raspored treninga)

    OdgovoriIzbriši