Mlađi pioniri 2001/2002

Mlađi pioniri 2001/2002

ponedjeljak, 27. svibnja 2013.

Trnje - Ponikve 2:1

Evo kao što vidimo iz rezultata, najbolje je da se više ne bavim matematičkim izračunima jer mi se uredno svi obiju o glavu.
Otpočetka utakmice mi smo bili bolja ekipa, stvarali više šansi, imali više od igre protiv usudim se reći igrački najslabije ekipe HNL u mlađim pionirima.
I baš u toj utakmici naše nišanske sprave su opet zatajile. Nabrojao sam ugrubo 4 ili 5 čistih šansi koje nismo iskoristili.Protivnik je u prvom dijelu utakmice jednom došao do našeg gola i tad je suđen penal iz kojeg smo primili prvi gol, a drugi gol je pao iz jedne greške naše obrane.Sve u svemu protivnik nam je došao par puta pred gol i zabio dva gola.Tek u drugom dijelu polovicom drugog dijela uspjeli smo zabiti  dugo očekivani gol i počeli stiskati obranu protivnika, ali odjednom na opće iznenađenje naših dečki a i nas roditelja na tribinama sudac je oznaćio kraj utakmice  i to prema našoj evidneciji 3 minute prije kraja regularnog dijela, a ako se tome doda još 4 izmjene koje je protivnik iskoristio krajem susreta ( "taktičke izmjene " ), te način na koji su dvojica igrača Trnjana izlazila na zamjenu, daje dodatni osjećaj gorčine i nepravednosti nakon utakmice.
Opet moram naglasiti da mi je takvo ponašanje kod klinaca koji imaju 12 godina i koji koriste najkvarnije metode koje koriste seniori i to po onim kaubojskim ligama, ukazuje da nisu djeca kriva za to nego njihovi treneri, jer kad gledaš igrača koji izlazi van na zamjenu valjda 3 minute, laganim korakom, uz popravljanje čarapa i zastajanje kako bi dobio na vrmenu i zadržao povoljan rezultat, takve stvari bi trebali kažnjavati prvo treneri a tek onda suci.
SVe u svemu ovo kolo nije bilo naše, u njemu smo izgubili onu potrebnu prednost koju smo imali pred konkurentima za opstanak, jer je Kustošija dobila na gostovanju kod HAŠKa sa rezultatom 0:4, a Špansko je očekivano uzelo 3 boda doma protiv Naftaša što smo i očekivali.
Iduće kolo koje se igra u subotu kod nas doma protiv Dubrave uvelike će odrediti našu sudbinu ove sezone. Da bi mogli kolko tolko sigurno ići u zadnjem kolu na gostovanje u Špansko, biti će potrebno DUbravi uzeti svih 6 bodova i računati da Špansko neće odnijeti ništa sa gostovanja u Zaprešiću, što je realno ako gledamo snagu ekipa INtera i Španskog.S druge strane Kustošija igra doma protiv Zagorca kojeg smo mi doživjeli kao odličnu ekipu ali su očito skloni oscilacijama pa ne sumnjam da Šija s obzirom na domaćinstvo će tu osvojiti bodove i u mlađim i u starijim a u zadnjem kolu igraju vani protiv Trnja kojem će mlađi pioniri siguran sam uzeti sva 3 boda koje smo i mi trebali uzeti u ovom kolu.Tako da iz ove perspektive gledano Kustošija je najbliže opstanku, a mi i Špansko, pod uvjetom da mi uzmemo neke bodove DUbravi ćemo u zadnjem kolu u Španskom igrati direktnu utakmicu za opstanak
Sve u svemu koliko god to bilo teško izreći mi smo sada u najnezgodnijoj poziciji što se tiče ispadanja i jednostavno moramo pogotovo u ovim odlučjujućim utakmicama poraditi na efikasnosti, onom što nas prati nažalost cijele ove sezone ako ćemo htjeti opstati i iduće godine opet zaigrati ovu ligu kad će naša ekipa igrati u svojem godištu.
No, ako i ne uspijemo u tome i ako većina igrača odluči ostati i dalje u klubu ne sumnjam da ćemo iduće godine uz naše 99 godište koje nas je  i dovelo u HNL biti opet konkurant za ulazak u ligu više.

Na kraju, sve nade ostaju za ova dva zadnja kola i iskreno se nadam d aće nas pomaziti i ona sportska sreća koje je očito ove sezone cijelo vrijeme protiv nas. Naravno treba napomenuti sa smo i ovu utakmicu u Trnju igrali bez 4 startera koji su bili bolesni/ozljeđeni.
Samo hrabro naprijed....Ajmo Zeleniiiiiiiiii

Koristim priliku da najavim ove godine po imenima klubova najjači turnir u 2001 godištu koji se igra 30.5. kod nas u Gajnicama pa pozivamo i sve one zaljubljenike nogometa da poprate spektakl.
Mi se nalazimo u skupini sa Lokomotivom, HD i Zagrebom, a samo najbolji iz skupine će igrati finale sa pobjednikom druge grupe gdje se kao nositelj i vjerojatni pobjednik nalazi DInamo.
Vjerujem u dobar rezlutat Zelenih, makar se nećemo skroz istrošiti na tom turniru jer nas u subotu već čeka najbitnija utakmica sezone protiv Dubrave
 

Nema komentara:

Objavi komentar