Mlađi pioniri 2001/2002

Mlađi pioniri 2001/2002

četvrtak, 30. svibnja 2013.

Ukratko s turnira Franc Božić...

Kao što sam najavio danas se tijekom cijelog dana igrao turnir za ulazne mlađe pionire 2001.Nama je taj turnir stigao u totalno krivo vrijeme jer nas ovaj vikend čeka najbitnija utkmaica sezone gdje je najbitnije osvojiti bodove i tako osigurati poziciju za opstanak prije zadnjeg kola.
Iz navedenih razlloga danas je trener odlučio pozvati široku klupu i svima dati šansu i tako poštediti one najeskponiranije igrače. Ako tome dodamo ovo nevrijeme koje je moramo reći danas upropastilo nogometnu feštu i jednostavno kako je dan odmicao tako je teren bivao još gori.
Sve u svemu nismo se nagledali lijepog nogometa jer to jednostavno nije bilo moguće, ako tome dodamo još i kratka poluvremena, ekipa koja je prva stinsula i zabila je uglavnom i pobijedila.
Prvu smo tekmu odigrali najlošije, protiv Lokomotive koja je iz jedne naše greške i kontre povela 1:0 i tako je ostalo do kraja. Drugu tekmu protiv Zagreba smo izgledali bolje, promašili par šansi, i Zagreb je imao par izglednih šansi ali je na kraju završilo podjelom bodova. Protiv Lučkog koji je danas bio najlošija ekipa trunira smo prohujali terenom i pobijedili 4:0 što nije bilo dovoljno za osvajanje drugog mjesta u skupini jer su Lokosi i Zagreb remizirali.
Veliko iznenađenje za mene je bila ekipa Prečkog koja je uletila zadnji čas kao zamjena za Cibaliju koje ipak nije došla radi problema sa prijevozom do Zagreba.Prvo su igrali odličnu tekmu sa DInamom izgubivši samo 1:0 a u tekmi za drugo mjesto sa HD na penale osigurala prolaz i drugo mjesto u skupini.
Mi smo igrali utješnu protiv HD za 5 mjesto i HD je uspio rano zabiti iz samo jednog dolaska pred naš gol, drugo poluvreme smo ih pritisnuli i motali se oko njihova gola i promašili nevjerojatnih par šansi ali niti iz jedne nismo uspjeli zabiti, no to nas toliko ne pogađa jer je upravo to problem koji nas tišti tijekom cijele sezone.
Sve su svemu, nažalos tna kraju turnira s obzrom na sve navedene razloge, nsimo dobili niti pravi nogomet niti pravo mjerilo vrijednosti za iduću sezonu a osim toga ovaj će prijelazni rok biti jako turbulentani desit će se puno toga.
MI osim golmana koji je odigrao ovaj turnir za nas, moramo potražiti još barem jednog napadača, gol igrača koji će nam povećati efikasnost i zabijati i još jednog igrača u vezi i onda ćemo sigurno konkurirati za vrh ablice iduće sezone uz na turniru nazočne Dinamo, Zagreb, Lokose, HD....

Toliko sa ovog napornog i ružnog dana na turniru u Gajnicama
 

ponedjeljak, 27. svibnja 2013.

Trnje - Ponikve 2:1

Evo kao što vidimo iz rezultata, najbolje je da se više ne bavim matematičkim izračunima jer mi se uredno svi obiju o glavu.
Otpočetka utakmice mi smo bili bolja ekipa, stvarali više šansi, imali više od igre protiv usudim se reći igrački najslabije ekipe HNL u mlađim pionirima.
I baš u toj utakmici naše nišanske sprave su opet zatajile. Nabrojao sam ugrubo 4 ili 5 čistih šansi koje nismo iskoristili.Protivnik je u prvom dijelu utakmice jednom došao do našeg gola i tad je suđen penal iz kojeg smo primili prvi gol, a drugi gol je pao iz jedne greške naše obrane.Sve u svemu protivnik nam je došao par puta pred gol i zabio dva gola.Tek u drugom dijelu polovicom drugog dijela uspjeli smo zabiti  dugo očekivani gol i počeli stiskati obranu protivnika, ali odjednom na opće iznenađenje naših dečki a i nas roditelja na tribinama sudac je oznaćio kraj utakmice  i to prema našoj evidneciji 3 minute prije kraja regularnog dijela, a ako se tome doda još 4 izmjene koje je protivnik iskoristio krajem susreta ( "taktičke izmjene " ), te način na koji su dvojica igrača Trnjana izlazila na zamjenu, daje dodatni osjećaj gorčine i nepravednosti nakon utakmice.
Opet moram naglasiti da mi je takvo ponašanje kod klinaca koji imaju 12 godina i koji koriste najkvarnije metode koje koriste seniori i to po onim kaubojskim ligama, ukazuje da nisu djeca kriva za to nego njihovi treneri, jer kad gledaš igrača koji izlazi van na zamjenu valjda 3 minute, laganim korakom, uz popravljanje čarapa i zastajanje kako bi dobio na vrmenu i zadržao povoljan rezultat, takve stvari bi trebali kažnjavati prvo treneri a tek onda suci.
SVe u svemu ovo kolo nije bilo naše, u njemu smo izgubili onu potrebnu prednost koju smo imali pred konkurentima za opstanak, jer je Kustošija dobila na gostovanju kod HAŠKa sa rezultatom 0:4, a Špansko je očekivano uzelo 3 boda doma protiv Naftaša što smo i očekivali.
Iduće kolo koje se igra u subotu kod nas doma protiv Dubrave uvelike će odrediti našu sudbinu ove sezone. Da bi mogli kolko tolko sigurno ići u zadnjem kolu na gostovanje u Špansko, biti će potrebno DUbravi uzeti svih 6 bodova i računati da Špansko neće odnijeti ništa sa gostovanja u Zaprešiću, što je realno ako gledamo snagu ekipa INtera i Španskog.S druge strane Kustošija igra doma protiv Zagorca kojeg smo mi doživjeli kao odličnu ekipu ali su očito skloni oscilacijama pa ne sumnjam da Šija s obzirom na domaćinstvo će tu osvojiti bodove i u mlađim i u starijim a u zadnjem kolu igraju vani protiv Trnja kojem će mlađi pioniri siguran sam uzeti sva 3 boda koje smo i mi trebali uzeti u ovom kolu.Tako da iz ove perspektive gledano Kustošija je najbliže opstanku, a mi i Špansko, pod uvjetom da mi uzmemo neke bodove DUbravi ćemo u zadnjem kolu u Španskom igrati direktnu utakmicu za opstanak
Sve u svemu koliko god to bilo teško izreći mi smo sada u najnezgodnijoj poziciji što se tiče ispadanja i jednostavno moramo pogotovo u ovim odlučjujućim utakmicama poraditi na efikasnosti, onom što nas prati nažalost cijele ove sezone ako ćemo htjeti opstati i iduće godine opet zaigrati ovu ligu kad će naša ekipa igrati u svojem godištu.
No, ako i ne uspijemo u tome i ako većina igrača odluči ostati i dalje u klubu ne sumnjam da ćemo iduće godine uz naše 99 godište koje nas je  i dovelo u HNL biti opet konkurant za ulazak u ligu više.

Na kraju, sve nade ostaju za ova dva zadnja kola i iskreno se nadam d aće nas pomaziti i ona sportska sreća koje je očito ove sezone cijelo vrijeme protiv nas. Naravno treba napomenuti sa smo i ovu utakmicu u Trnju igrali bez 4 startera koji su bili bolesni/ozljeđeni.
Samo hrabro naprijed....Ajmo Zeleniiiiiiiiii

Koristim priliku da najavim ove godine po imenima klubova najjači turnir u 2001 godištu koji se igra 30.5. kod nas u Gajnicama pa pozivamo i sve one zaljubljenike nogometa da poprate spektakl.
Mi se nalazimo u skupini sa Lokomotivom, HD i Zagrebom, a samo najbolji iz skupine će igrati finale sa pobjednikom druge grupe gdje se kao nositelj i vjerojatni pobjednik nalazi DInamo.
Vjerujem u dobar rezlutat Zelenih, makar se nećemo skroz istrošiti na tom turniru jer nas u subotu već čeka najbitnija utakmica sezone protiv Dubrave
 

ponedjeljak, 20. svibnja 2013.

nedjelja, 19. svibnja 2013.

Ponikve - Zagorec 0:4

Ruku na srce ovo je prva ekipa iz redova prosječnih ekipa u HNL središte Zagreb koja nas je baš nadigrala i rasturila i igrom i rezultatom.
Otpočetka je Zagorec bio konkretniji, sgresivniji,jači u duelima, razigraniji i to ih je velo brzo nagradilo golom u ranoj fazi utakmice iz jednog izvrsnog udarca sa vrha 16 iskosa.Čestitke klincu Zagorca koji je potegao taj udarac.Vrlo brzo nakon tog naša se igra potpuno raspala, jedini koji su odigrali nešto ovaj put je bila naša zadnja linija, veze kao da i nismo imali a samim time bio nam je odsječen i napad.
Mislim da smo u cijeloj tekmi došli pred gol 1 ili 2 puta a to je bilo nedovoljno za danas stvarno raspoloženi Zagorec.
U utakmici koja nam je bila tako bitna za opstanak smo potpuno podbacili i zasluženo izgubili te vrijedne bodove.Sad je put do opstanka znatno teži nego što bi bio da smo barem izvukli bod.
Jedino dobro je što su i ovaj puta naši stariji pioniri koji su očito ušli u pravu formu uspjeli nadigrati i pobijediti Zagorca pa su osvojili jako dragocjenih 3 boda.
Situacija kod protivnika je sljedeća:
- Kutošija je također doma izgubila u mlašim pionirima od Segeste i time nam ipak olakšala stvari a utakmica njihovih starijih pionira je odgođena za iduči tjedan ali ti se iskreno nadam da stariji Kustošije neće iznenaditi bolju ekipu Segeste.U tom slučaju je situacija dobra jer smo ovo kolo ostvarili dodatna 3 boda prednosti što ukupno čini +7 ispred Kustošije.
- Špansko nam je pomrsilo matematiku jer su mlaši na gostovanju u Karlovcu uzeli 3 boda sa nevjerojatnim rezlutatom od 6:0!!!Stariji Španskog mislim da su isto odgodili i iskreno se nadam da oni neće napraviti podvig kao mlađi.U slučaju da stariji izgube s  njima smo ostali u nuli, tj na +5 bodova što 3 kola prije kraja izgleda puno.
Ali, situacija iduće kolo je najnepovoljnija upravo za nas, idemo u goste Trnju, tu naši stariji pioniri bojim se nemaju što tražiti jer je Trnje uz DInamo najbolja ekipa lige u starijim pionirima sa par reprezentativaca u svojim redovima.Sa tog gostovanja se očekuje od nas da povućemo nešto, što ako je suditi po jesenskoj utakmici sa Trnjem nije nerealno.Iskreno se nadam barem bodu i da naši stariji pokušaju napraviti čudo i uzeti bod.U tom istom kolu Kuštošija gostuje kod HAŠKa koji je odlična ekipa i biće ima jako teško uzeti bodove ali ne i nerealno.Ako oni tamo kiksaju i ne osvoje ništa šanse nam se za opstanak naglo povećavajus obzirom na našu bodovnu prednost u ukuponom zbiru.Špansko u sljedećem kolu dočekuje Zagorca i tu ne sumnjam da će Špansko uzeti sve bodove, i zato jer igraju doma i zato jer im je bitno za opstanak i zato jer su u mlaćim pionirima bolja ekipa.U tom slučaju Špansko ide ispred nas a Šija ostaje na -7.
Iduće kolo nam je opet ključno i tu ćemo morati osvojit neke bodove ako želimo opstanak, Dubrava doma! Šija tad igra doma sa Zagorcem i ako oni tu ne uzmu sve bodove a mi nešto uzmemo DUbravi mislim da onda možemo početi slaviti opstanak
No, kao i dosad sve moje prognoze i kalkulacije su pale u vodu, lopta je okrugla i iskreno se nadam da se neće desiti najveća moguća šteta za ovu generaciju koja iduće sezone treba igrati tu istu ligu ali u svojem godištu, gdje ćemo sigurno spadati u prvih 5 ekipa lige ako ne i više. I zato uz puno truda u zadnja 3 kola ipuno one sportske sreće ja se iskreno nadam da ćemo iduće sezone i opravdati ove moje najave
Ajmo Zeleniiiiii

ponedjeljak, 13. svibnja 2013.

Trenutna situacija u ukupnom zbiru

S obzirom da nam je sad pred kraj sezone matematika najbitnija stvar jer je teška borba oko opstanka prisiljeni smo se baviti matematičkim izračunima, tablicama i predviđanjima pa evo prenosim trenutno stanje tablice u ukupnom zbiru mlađih i starijih pionira:

Da ujedno pojasnimo tablicu:
-Špansko nije odigralo sve utakmice jer su ovo kolo pauzirali radi DInamova odlaska na Nike cup, ali s obzirom na protivnika njima nema smisla pridodavati ikakve bodove iz ovog kola.Iduće kolo Špansko ide Karlovcu u goste i ne vjerujem da tu može uzeti ikakve bodove ali dajem šansu mlađim pionirima koji bi mogli uzeti bar nešto.U 28 kolu Špansko dočekuje Naftaš i tu s obzirom na domaći teren moramo očekivati njihove bodove.Oni još gostuju u Zaprešiću i tu će teško do ikakavih bodova i zadnej kolo čekaju naš doma

- naša situacija je nakon gostovanja na Pešći puno bolja nego nakon prethodnog kola pa imamo 4 prednosti pred Kustošijom i 5 pred Španskim. U slučaju da uspijemo uzeti svih 6 bodova Zagorcu mogli bi mirno sačekati kraj sezone jer bi u tom slučaju imali 54 boda što bi za Kustošiju ili Špansko u tom slučaju bilo nedostižno u praksi.
- s obzirom na raspored i protivnike mislim da je Špansko u najgoroj situaciji i ako uspijemo prije zadnjeg kola osigurati 6 ili više bodova prednosti pred njima tad Špansko ispada

UTAKMICE MLAĐI PIONIRI STARIJI PIONIRI UKUPNO
ZAGOREC 52 23 29 52
PONIKVE 52 22 26 48
KUSTOŠIJA 52 23 21 44
ŠPANSKO 50 27 16 43
TREŠNJEVKA  52 16 5 21
       
         
         
         
         
         

subota, 11. svibnja 2013.

HAŠK - Ponikve 0:0

Danas smo opet nasmijanih lica napustili gostovanje na Pešći
Kad par kola prije kraja u borbi za opstanak osvojiš ukupno 4 boda sa gostovanja i to još protiv HAŠKa koji je u ukupnom zbroju ekipa sa vrha tablice, onda stvarno potoji puno razloga slavlju.
Danas je HAŠK, inaće među fizički najmoćnijim ekipama lige mlaših pionira dominirao, ali dominirao samo posjedom lopte.NIsu imali niti jedan ozbiljniji dolazak do našeg gola, jednostavno smo uspjeli prebaciti igru na sredinu terena i iz pokoje brze akcije smo uspjeli doći do gola protivniku.Ako se ne varam, mi smo bili pred njihovim golom 4 puta a oni pred našim samo jednom pa ako uzmemo tu činjenicu u obzir možda možemo i žaliti što nismo uzeli sva tri boda.
Danas je otpočetka utakmice startao Lovrić koji se i jesenas pokazao kao naš igrač odluke i najopasniji napadač i strijelac.To je danas urodilo plodom jer je on svojom snagom uspio vršiti pritisak na inaće vrlo jaku i stasitu zadnju liniju protivnika.Sredina i zadnja linija su nam danas bili nepogrešivi i vrlo sigurni a svi komletno su se pošteno natrčali i zaslužili taj veliki bod.

Bod je utoliko još veći ako njemu pribrojimo 3 boda koji su uzeli naši stariji pioniri protiv inaće bolje ekipe HAŠKa pa im u ime svih igrača i roditelja čestitamo na tom podvigu.
Još više veseli činjenica da su naši diretkni protivnici u borbi za opstanak podbacili, konkretno od Kuštošije smo očekivali pobjedu u mlađim pionirima, igrali su nerješeno, od Špasnkog ovo kolo ni ne očekujemo išta jer igraju protiv Dinama, a Zagorec je izgubio od Intera pa sve to čini ova 4 boda još večima
U idućem kolu doma dočekujemo Zagorec i tvrdim da ako uspijemo osvojiti svih 6 bodova protiv njih možemo slobodno otvoriti šampanjac radi opstanka, jer Kustošija čeka doma Segestu koja nije nikako lak protivnik a Špansko ide na gostovanje u Karlovac pa niti od njih ne očkeujem neke bodove.
No u slučaju da nas Zagorec pobijedi onda tek situacija postaje napeta i zanimljiva i u tom slučaju sve vodi prema onom zadnjem kolu u kojem bi se direktno odlučivao opstanak do kojeg iskreno se nadam nećemo dozvoliti da dođe

Idemo dalje
Ajmo Zeleniiiii

petak, 10. svibnja 2013.

Najava

Kao što sam napisao u komentaru tekme protiv Kustošije situacija oko borbe za opstanak u HNL se malo zakompliciralo, stvorio se krug od par ekipa od kojih sve imaju podjednake šanse.
Još uvijek smo u zbroju za par bodova jači od Kustošije i Španskog te Zagorca ali još ima 5 kola do kraja i sve je moguće.
Nas ovaj vikend čeka teško gostovanje kod HAŠKa koji nije kalibar jačih ekipa lige ali je čvrsto u sredini pa nas i u mlađim i u starijim očekuje baš pravi podvig ukoliko želimo osvojiti bodove.
Kutošija igra doma protiv HD i ne sumnjam da će Kutošija osvojiti barem 3 boda u mlađim pionirima s obzirom da HD ima stvarno jake starije.U tom slučaju mi bi trebali sa Pešće donijeti barem 2 boda da bi ostali u korak sa njima.Špansko u ovom kolu neće osvajati bodove jer igraju sa Dinamom pa ćemo imati neki odmak i od njih
Sve u svemu mi ćemo morati osvajati bodove, svaki bod bit će kao kuća ukoliko planiramo ostati u ligi.
Protiv HAŠKa nije nerealno uzeti barem nešto bodova i osobno bi bio vrlo zadovljan sa 2 boda ukupno.
Samo da izvjestim da je naša druga ekipa odigrala u međuvremenu dvije utakmice, protiv Maksimira su poraženi a u zaostaloj utakmici protiv Prečkog smo pobijedili.

Vidimo se na Pešći
Ajmo Zeleniiii

subota, 4. svibnja 2013.

Ponikve - Kustošija 0:0

Od sve moje matematike u prethodnom postu sve se raspalo, ali to je nogomet i tu ne možemo ništa.
Otpočetka tekme Kustošija je bila agresivnija i opasnija od nas. Nebi bilo korektno da kažem da nismo zaslužili bod niti da je Kustošija zaslužila 3 boda, ali sa ovim bodom s obzirom na danas viđeno mi moramo biti sretniji
Nedostatak našeg zadnjeg veznog koji je jučer navečer dobio temperaturu i danas nije nastupio uzrokovalo je odmah na početku utkamice našem treneru brige. To je značilo da mora nadomjestiti njegovo mjesto nekim drugim igračem i odabrao je po meni stvarno našeg najboljeg, najjačeg igrača koji se danas jednostavno nije snašao na toj poziciji, a ako njemu pridodamo još nekoliko neraspoloženih igrača stvarno možemo biti zadovoljni sa nulom. Nismo kombinirali, nismo trčali, nismo se dodavali nismo bili agresivni, sve ono što inaće krasi našu igru.Formacija sa 3 napadača je loše stajala i nije pravila nikakvih problema njihovoj zadnjoj liniji, makar je upravo to bila namjera trenera da pomaknemo igru na protivnikovu polovicu.
Jedini koji danas u našem sastavu zaslužuju prolazne ocjene su stoperi i lijevi bek, svima ostalima danas nije bio dan.
No, nije velik problem to što nismo uzeli sva 3 boda, ali kiksali su i naši stariji pioniri u utkamici gdje smo računali na sigurna 3 boda oni su uspjeli izgubiti makar su cijelu utkamicu bili bolji, i promašili 4 mrtvaca.
U zbiru naš bod i poraz starijih pionira nas u odnosu na Kustošiju gura na samo 2 boda prednosti pred njima a prije smo imali 5 bodova prednosti.
DO kraja i mi i Kustošija imamo slične protivnike i sve su to tekme u kojima se mogu osvojiti bodovi pa će prvenstvo i borba za opstanak do kraja biti vrlo neizvjesni i zanimljivi.
Iduće kolo idemo u goste HAŠKu gdje ako je suditi prema jesenskom susretnu sa njima možemo i moramo očekivati neke bodove pogotovo od mlađih pionira,Kustošija doma dočekuje HD i ako je suditi prema predstavi HD protiv nas u prošlom kolu, Kustošija ima puno razloga očekivati neke bodove samom činjenicom što igraju doma pa bi se već iduće kolo moglo desiti da se poravnaju ili nas stignu u ukupnom zbiru.
U tu borbu za opstanak za razliku od prijašnjeg posta ipak moram dodati i Zagorca koji je izgubio vani od trešnjevke  koji danas gostuju u Ivaniću pa ne očkujem da će išta osvojiti a u idućem kolu igraju doma protiv Intera.Špansko je ako gledamo po rasporedu u najgoroj poziciji trenutno i iskreno se nadam da u zadnjem kolu kad igramo protiv njih u gostima se neće desiti da naš susret direktno odlučuje ko ispada a ko ostaje.
Sve u svemu našeg trenera ovaj tjedan očekuje puno posla i brige, treba pregrupirati redove, napraviti neki dodatni potez ili pronaći neka druga rješenja za preostalih par kola.
Ja osobno i dalje ne sumnjam u naš opstanak i vjerujem da ćemo do kraja namučiti svaku ekipu sa kojom ćemo igrati
Samo da podsjetim na raspored do kraja prvenstva gdje naš čekaju redom:
HAŠK gostovanje - tu očekujem bod, a nadam se 3
Zagorec doma - ovo nam sad postaje jako bitna utkanica jer su nam direktni konkurent i vjerujem u 3
Trnje gostovanje - u prvoj utakmici kod nas doma mi smo bili bolja ekipa a s obzirom da smo u gostima očkujem barem bod
Dubrava doma - DUbrava nas je u prvoj tekmi pobijedila sa 1 igračem, pa ako on neće imati dan vjerujem da i tu možemo računati sa bodovima
Špansko gostovanje - kao što sam već rekao moglo bi se desiti da se u zadnjem kolu odlučuje direktnim susretom ko ispada ko ostaje, mlađi pioniri su im bolji od nas ali na jesen smo bili konkurentni pa očekujem i vjerujem da možemo, a stariji pioniri su im najslabija ekipa lige pa vjerujem u pobjedu naših bez obzira na gostovanje

Čujemo se dalje
Ajmo Zeleniiiiiii