Mlađi pioniri 2001/2002

Mlađi pioniri 2001/2002

subota, 9. ožujka 2013.

Trešnjevka - Ponikve 1:2

Evo javljam se odmah nakon drmatične utakmice u derbiju začelja u drugom kolu proljetnog dijela HNL gdje ssmo gostovali u Grabi na superteškom, mokrom, mekanom terenu.Dečki su danas dali i više od 100% i zasluženo odnijeli supervažna tri boda od direktnog oponenta.
Utakmica je počela našom dominacijom sve do 7 minute kad je vezni igrač Trešnjevke dao jednu duboku okomitu loptu i proigrao svoje desno krilo.Naš igrač ga je sustigao i napravio klizeći star u 16 tercu i dobio direktni crveni karton i dosuđen je penal.
Na svu sreću naš goman Špagi je obranio penal, ali smo otada ostali bez igrača manje, što je danas bez obzira što smo kvalitetnija ekipa od Trešnjevke, zbog teškog terena i kiše bio veliki hendikep.
U drugo poluvreme ušli smo bolje i odmah pri samom početku poveli.Nakon toga smo i dalje bili konkretniji i bolji, no igra sa deset igrača nas je fizčki iscrpila pa je sredinom poluvremena Trešnjevka bila opasnija.No uspjeli smo se ipak obraniti i krajem tekme postigli još jedan gol iz slobodnjaka sa vrha 16 i potvrdio našu pobjedu.Na samom kraju utekmice, Trešnjevka je isto imala slobodnjak sa ruba 16 i postigla utješni gol.
Sve u svemu superteška i nervozna utakmica ali tri boda koje smo odnjeli iz nje su još više vrijednija od same igre i pobjede.
Čestitke dečkima na velikoj borbi
Treba napomenuti da je na ovoj utakmici svoj prvi nastup upisao Jure Jakovljević, igrač našeg 2002 godišta koji je odigrao cijelo poluvrijeme u HNL sa dvije godine starijim protivnikom i čestitamo mu na tome, jedva čekamo iduću sezonu i da nam se pridruži za stalno.

Strijelci:
Milković iz igre
Radić iz slobodnjaka
Crveni karton: Leskovčak

Iduće kolo doma dočekujemo Lokomotivu
Ajmo Zeleniiiiii

srijeda, 6. ožujka 2013.

Selekcija ZNS za 2001

Evo javljamo da će se sutra održati prva selekcija ZNS za 2001 godište.
Naš klub s obzirom da se radi o izvrsnoj generaciji prvo je odlučio prijaviti 13 igrača, no ZNS nas je ograničio na svega 8, pa dosta dečki koji spadaju u ovu talentiranu generaciju nažalost neće imati priliku nastupiti na prvoj selekciji.
Naravno, izbor igrača je bio vrlo nezgodan za trenera Mlinarića i vodstvo škole Ponikvi jer je trebalo izbaciti neke dečki koji stavrno zaslužuju biti tamo, ali što se mora, mora se.
To ujedno treba biti poticaj svim drugim dečkima da napornim radom i zalaganjem i oni pokušaju izboriti poziv za iduće selekcije a ovima koji idu poticaj da u jednoj utakmici pred žirijem zagrebačkih nogometnih stručnjaka pokažu što znaju i koliko vrijedi ekipa iz Gajnica.

Dakle u teškom i mukotrpnom vjećanju, klub je odlučio poslati sljedeće igrače:
Matej Krišto, Lorenzo Radić, Fran Špagnut, Bruno Bakarić. Vili Leskovčak, Filip Rebić, Franjo Novaković i Valentino Brcko

Sutra je prvi krug selekcije, u 9:30 u Španskom, nakon toga je drugi krug ( nažalost neznam još kad ) a samo oni koji prođu do kraja, tj u najboljih 24 igrača, otputovat će na pripreme u Medulin i prvi puta zastupati boje ZNS-a.

Za kraj, samo da najavimo utakmicu 2. kola HNL koja se igra u subotu sa početkom u 10 sati u Grabi protiv dirketnog oponenta na tablici.
Igra koju smo pokazali protiv Zagreba daje nadu u dobar rezultat i berbu bodova, toliko potrebnih za osiguranje opstanka u ligi.

ponedjeljak, 4. ožujka 2013.

16 kolo HNL ml. pioniri Ponikve - Zagreb 0:3

Bez obzira što rezlutat ne izgleda dobro, svi koji su gledali našu prvu ovosezonsku utakmicu u Veslačkoj protiv starijeg i boljeg Zagreba, mogao je vidjeti da je naša igra imala i glavu i rep.
Makar je Zagreb imao posjed lopte cijelu tekmu, napadao, vrtio loptu strpljivo okolo naše zone, mi smo u prvom poluvremenu unatoč primljenom golu iz jedne trivijalne greške obrane, bili puno konkretniji od Zagreba. Imali smo priliku povesti iz jedne brze i lijepe akcije kad se naš Brcko našao sam pred golmanom Zagreba. Naravno kao i uvijek u sportu, pogotovo kad igraš protiv objektivno bolje ekipe, ta neefikasnost kažnjena je par minuta kasnije.
Ono što veseli i obećava u naoj igri je uigranost, disciplina, a ponajviše hrabrost koje je početkom prvenstva najviše falilo.A falilo nam je i sportske sreće i najikskrenije se nadam da će nam se vratiti, ne očkujem to protiv Zagreba, DInama, Lokosa, koji su relano za klasu i godinu jači od naših dečki, ali očekujemo to več u idućem kolu na gostovanju u Grabi.Trešnjevka je fenjeraš i direktni nam oponent u borbi za opstanak pa bi osvajanje bodova u Grabi još samo povećala prednost od ukupno 9 bodova razlike koliko smo zasad bolji u skupnom zbroju mlaših i starijih pionira.
Veseli nas i izvrstan rezlutat naših starijih pionira u Veslačkoj koji su bili nadomak pobjede ili barem nerješenog ali su na kraju ipak izgubili od super jakog Zagreba.
Naša igra kao što smo je gledali u Veslačkoj ove subote, definitivno obećava još dosta veliku berbu bodova do kraj aprvenstva i garantira opstanak u ligi.Uz još malo detalja na kojima moramo poraditi i još malo više discipline u igri naših dečki ne sumnjam da ćemo se prema kraju sezone samo dizati i ne sumnjam uspjeti u našem cilju ove sezone, a to je opstanak u društvu najjačih, a onda ćemo iduće godine sa istom tom ekipom biti tvrd orah čak i najjačima.
Još samo malo strpljenja, rada.......

Iduće kolo smo u Grabi i jurimo na pobjedu

Ajmo Zeleniiiiii